Link Exchanged

Monday, August 30, 2010


Ibu, mengapa ibu menangis?
Sebab ibu adalah perempuan, nak
Saya tidak mengerti ibu
Nak, kau memang tak akan mengerti
Ayah, mengapa ibu menangis?
Ibumu menangis tanpa sebab yang jelas
Semua perempuan memang sering menangis tanpa alasan.”

Si anak membesar menjadi remaja, dan dia tetap terus bertanya-tanya, mengapa perempuan menangis? Hingga pada suatu malam, dia bermimpi dan bertanya kepada Tuhan, “Ya Allah, mengapa perempuan mudah menangis?Dalam mimpinya dia merasa seolah-olah mendengar jawapannya:“Saat Ku ciptakan wanita, Aku membuatnya menjadi sangat utama. Kuciptakan bahunya, agar mampu menahan seluruh beban dunia dan isinya, walaupun juga bahu itu harus cukup nyaman dan lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang tertidur.“Kuberikan wanita kekuatan untuk dapat melahirkan bayi dari rahimnya, walau kerap berulangkali menerima cerca dari si bayi itu apabila dia telah membesar.“Kuberikan keperkasaan yang akan membuatnya tetap bertahan, pantang menyerah saat semua orang sudah putus asa.“Ku berikan kesabaran jiwa untuk merawat keluarganya walau dia sendiri letih, walau sakit, walau penat, tanpa berkeluh kesah.“Kuberikan wanita perasaan peka dan kasih sayang untuk mencintai semua anaknya dalam apa jua keadaan dan situasi. Walau acapkali anak-anaknya itu melukai perasaan dan hatinya. Perasaan ini pula yang akan memberikan kehangatan pada anak- anak yang mengantuk menahan lelap. Sentuhan inilah yang akan memberikan kenyamanan saat didakap dengan lembut olehnya.“Kuberikan wanita kekuatan untuk membimbing suaminya melalui masa-masa sukar dan menjadi pelindung baginya.Sebab bukankah tulang rusuk yang melindungi setiap hati dan jantung agar tak terkoyak..?“Kuberikan kepadanya kebijaksanaan dan kemampuan untuk memberikan pengertian dan menyedarkan bahawa suami yang baik adalah yang tidak pernah melukai isterinya. Walau seringkali pula kebijaksanaan itu akan menguji setiap kesetiaan yang diberikan kepada suami agar tetap berdiri sejajar, saling melengkapi dan saling menyayangi.“Dan akhirnya, Kuberikan wanita air mata, agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus kepada wanita, agar dapat dia gunakan bila-bila masa pun dia inginkan. Ini bukan kelemahan bagi wanita, kerana sebenarnya air mata ini adalahair mata kehidupan.”

Dipetik daripada Redboy (untuk tatapan).


Sememang seorang lelaki juga berhak untuk menangis dan ia bukanlah sesuatu yg asyik dan selalu dapat kite perhatikan,  tangisannye seorang bukan meruntuhkan darjatnye tp menunjukkan keperibadian  yg halus dan hati yg lembut ia miliki. Keperibadian ini Tidak sama sekali merendahkan darjat seorang lelaki tetapi sebagai insan yang ideal dan mampu menjadikan teladan bagi insan yang melihatnye. Sebab kehalusan dan kelembutan perasaan akan menghasilkan sikap sabar, sedangkan ketegaran dan ketegasan akan menghasilkan sifat benar, sementara sabar dan benar adalah dua pilar yang harus dimiliki oleh laki-laki yang ingin sukses menjalankan fungsi ke-qowam-annya. Ingin dinyatakan disini, airmata bukan hanya dimiliki oleh kaum hawa .Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Untuk melihat lelaki menangis amatlah payah. Lelaki akan terus menangis sekiranya ditimpa musibah keatas diri mereka secara bertubi dan melampau, Dimana ia menemui jalan buntu untuk menyelesaikan masalah yang terlmpau berat tanggungjawab untuk dipikul.Lelaki juga akan terus menangis pabila terlalu memikirkan kepentingan orang lain namun hatinya sedikit pon tdk diberikan perhatian.Lelaki juga akan terus menangis sekiranya tidak mampu menjalankan tanggungjawab yang dipegangnya dan sedih melihat org yang paling disayanginya yang turut memikul beban tersebut menyebabkan si lelaki akan terus mengenang nasib dan terusan menangis.Namun Jika laki2 terusan menangis kerana cinta or perempuan , Kepercayaannnya sedikit sebanyak pergi bersama dengan titisan air matanya sekali.

Jangan terlalu lama disimpan tangis kau laki2.Kerna tangis kau tidak terikat langsung dengan isu darjat or maruah kalu benar ia datang dari keperibadian kau yang halus ,jujur dan ikhlas dalam melakukan sesuatu perkara.Demikinan juga, Tangis dan air mata bukan hanya milik wanita sahaja di dunia ini.

Friday, August 27, 2010

                                  Nape 
         Ati 
                                                  Rase
                          sakit 
                                                               Sangat  
             Eh                     ????
Agak lame ak x mengupdatekan blog nih..schedule padat woo,tp bz camna pon ak tetap akan cube alik uma setiap minggu tok buke2 nan fmly. Once ak smpai kat uma jek ati ak jadi tenang. Kusut 2 ilang sementara waktu..Kesempatan ni ak smpat gnekan tok wat serba sedikit story yg ringkas tok minggu yg bru berlalu ni Ini adalah taun yang ak dikenang smpai bile2..Dugaan2 melimpah2 datang, ak x order pon smue 2. Tp pemberian Allah kite wajib terime kan.Alhamdulillah, ak still kuat nak hadap smue nih. Tanx 2 all ma frenz krna support slalu



Once ak On The way balik smalam. Ak drive melintasi di kawasan orng baru jek lepas Accident. MasyaAllah, Truk sangat2 da kete 2. Da x de rupe kete da nih, Pandang dari jauh nmpak cam kete fmly . Agak2 idup lagi ke dorang ? Sempena menunggu yang bakal menjelang nih Hari raye, Plez drive safe, Pkir la orang yang tersayang kay.


Umo da 22 da en..tp ak still x nmpak gik future job ak pe nih..hi3 mybe still early gik kan,,Mmg patut la ak kene dumb, mybe bcoz pmpn skang da x focus pada kestiaan semata2,duit ade ,ramai yg beratur amik giliran. 2 la yg ak nmpak pmpn skang nih. Dats y dorang ske yg lagi tue dari dorang kan .realiti!.tp relaks2., 22 bg ak msh muda lg..bnyak lagi ak bley kumpul n kejar. Sket pon ak x risau..Coz i belive nan kemampuan ak ..CHeehh berlagak..(^_^) Amat BoleY!!! 


YeYe..RaYa!!



 Sedikit Pesanan daripada bro mat disini. bagi mereka yg still berjiwa muda org kanak2 riang. Plez stop daripada bermain mercun eh..Bcoz ak x nmpak lngsung kebaikan main bnda alah nih except  putus tangan n jari .Xmo pasni dengar kes putus kepala plak men mercun wei..Dwet raye 2 simpan la elok2, wat bli buku , alat tulis ka...hahaha n one more thing jauhi maksiat kay. Setan sdg bermaharajalela time 2..pose2 bley relaks gik

Saturday, August 21, 2010

  Nape Saye x bley wat 
  Pe yg awk wat ?
Ak ckup pantang bile kaum prmpuan lepas cakap bnda2 cam nih..Y dorang nak persoalkan pe kaum laki ley wat.Da tergaris dimana kaum perempuan mmg x bley disamakan dengan kaum lelaki.N kaum laki mmg x bley wat pe yg pmpn bley wat..hu3.Cum on la.Sebab 2 kaum laki dijadikan khalifah muka bumi nih.Suare lelaki akan didahulukan daripada suara perempuan itu sendiri...Disini ak nak state kan beberapa sebab n contoh y kaum adam n hawa x ley disamakan..

Jom Lepak !
Bnda ni da jadi kebiasaan laki2 bile nga tnsion or nak chill nan kwn2. Tapi bezenye laki2 nih ble lepak anytime pon bley .Tapi pmpn jgn sesekali balik lewat malam melainkan dengan org yg dipercayai, Kalu Takat lepak ramai2 pmpn pn blum tntu selamat gik cik adik ai..Nak culik anak orang pon senang2 je skang nih. So be Aware k. Kalu orang len pandang laki2 hang out lewat mlm nih, adalah satu kebiasaan kan... Tapi Kalu pmpn yg selalu sngat lepak memalam nih ,Cbe tngok mcm mane pndangan orag ramai sekeliling die ?susa jadi pmpn ni ..

Lek Lu Sap Kok Lu !
Wah. bukan men gah lagi ble kaum pmpn yang ckp bnda2 camni. mmg buruk btol nengok kalu pmpn isap rokok nih. Ntah pe yng menarik ngn pmpn2 cmni. hendak dinyatakan disini, kalu kaum laki merokok, mmg ade padah die, tp difikirkan dari segi effect , kaum perempuan akn dapat double impact dari sikap merokok dorang 2. kalu sebelah menyebelah pmpn n laki tngah isap rokok, Korang rase mane satu yg orang ramai akan pandang serong  dulu?

Nga Kemas uma jap 
Sejuk ati ble nengok pmpn sikap die camni kan.Tapi dun get me wrong when ak ckp kaum laki bukan x sesuai wat bnda2 camni. Kalu setakat berkemas untuk keselesaan 2 mybe patut la. X kan nak dicop pengotor plak en.Tapi majoriti pmpn menyatakan bahawa dorang nakkan laki yang matured, Experience die melebihi die sendiri baru ley bimbing die kan. Kalu dibiarkan laki2 nih dok mengemas, memasak ,berkebun ari2 24 jam, pe yg dorang blaja.? silap2 die jadik naif gle pasal realiti khidupan nih.. xkan nak soh pmpn plak en. Da tugas laki wat bnda2 cam 2. Take note, x smue bnda pmpn bley blaja or wat bnda yg hanye laki mampu wat. 

Kawan je kot
Sedih bile ak nengok pmpn tend to make silly mistake even though dorang mampu elakkan sesuatu perkara daripada terus terjadi. They all sentiasa membiarkan setiap perbuatan mereka dipengaruhi oleh perasaan dorang sendiri.Pe yang mampu ak ckpkan. senang cite dorang nih berfikiran cetek. dorang x bukak seluas-luasnye pandangan dorang tok perkara yg akan berlaku dan kesannye pada mase akan datang.Dats da truth, once dorang dlm keadaan tension ,panic, or sedih, dorang akan wat sesuatu keputusan 2 secara drastik n secara x langsung melukakan/menyusahkan  orang disekeliling die.Suppose dorang bley kenal ati lumrah kehidupan sorang laki2 nih. Laki nih individu yang senang sngat nak bace stail die, Sama ada die suke orag 2 ke, bnci, playboy ke pape la. jgn amik mudah bnda2 cmnih. Ade batas die bile bergaul, n laki2 nih jenis yang senang menyukai sesuatu bnda terutamanye bile melibatkan pmpn2 nih.They get very excited ,Walaupun status korang pda mulenye kawn, lama kelamaan ,trust me Laki N Perempuan sememangnye x sesuai untuk berkawan baik. BFF la katakn. Dun get so easy on them .Dorang akan sala phm lama kelamaan. especially when lepak berdua-duan atas dasar suke suki kan. Bnda ni akan mengubah Pkiran laki2 nih or should we say "Die bagi greenlight ke nih"
Please pertimbangkan situasi diatas sebelum sebelum menyumpah seranah. it could have Happen to ur mom, sisters, and ur girl friends before. Dah x wujud cinta suci kat dunia ni. semunye berlndaskan nafsu sebagai pengikat hubungan..Terime Kasih.


continued.........................



Thursday, August 19, 2010

 Juadah Berbuka ?

Asslamualaikum, elok sngat la 2 ,time2 perut nga lapa nih berckap pasal makanan plak en..Tp ak nak nyatakan rase terkilannye ak x dpat lagi merasa masakan mak ak dlm bulan ramadhan nih.Mmg ak x ley trime langsung. Jadual ak terlalu padat sngat smpai nak alik uma pon x de mase.Bukan jauh pon gombak nih.Sejam dua je kot nak smpai. tp haih...Nasi goreng plus Ayam masak merah sentiasa dihati ak..Pe yg ak dpt ckp mak ak kalu mask bnda nih mmg terangkat abis...haha..n sorang lgi yg pernah mask tuk ak..mybe sebab die ikhlas memask, ak dpt merasakan nikmat makan 2.hi3 Procedure nak berbuke nih pon kene ade. First minum air! ,sebaik-baik air adalah air zamzam..celah mane nak dapt ,jgn tanye ak..haha, tp slalu nye ak prefer Cendol or Abc.Second, Dessert ? pencuci mulut sentiasa ak x nah lupe. Coz bnda2 camni yg menaikkan selera makan ak walaupun ak nih krus aje k. Lengkung n Puding mmg ak x pernah tolak kalu sesape bagi ak seriesly, ak dari kecik mmg diajar makan lengkung. Sbb mak ak ske ngat wat bnda 2.Third sudah semestinye makanan berat2 kan. Mee2, Nasi kerabu,Nasi Tomato, Nasi Lemak, Char Kuey teow, dan Mee hun Sup..Kesemua nih adalah sajian utama ak. Kalu x de dlm list2 nih. Ak makan senyum2 je la kan..haha


out dlu ( pi class ) update mlm nih
Relaks la Brother
Nak dibandingkan dengan Sem lepas ak nih bley dikatakan rajin la...poyo x.haha tp dats da truth der..compare nan dis sem, jadual ak berterabur, slalu lambat ,Focus pon x bley da..Ak da x nampak da chaya kejayaan ak nih..hi3.Mybe ak jatuh sem nih ,next semester ak Bgun alik. Coz da terlalu bnyak ak missed, nak catch up da x bley da. too late.There's sumting keep troubling me, kepale ak nih asyik kusut2...PLease2, let it go.!!! Ak still de life sendiri. must go on .Mase x akan tunggu ak .Ak x mungkin sekali2 patah balik, kene pandang depan always.Grab every chances dat comes ahead. Learning how to Smile again. (^_^)

Wednesday, August 18, 2010

The Truth
 
Actually ak de bnyak cite tok dikongsi
But ak jenis x reti nak wat ayat panjang lebar nih. So ble da lebih 1 
pargraph aku da mula merapu dah..haha
Sorry diatas pengunaan Bhase rojak nih.
juz being myself

Tak byak benda yg ak wat arinih melainkan sahur, bagun tdo pi class. Tp de story yg ak nak share sket nan korang. Satu persoalan, Korang suke jenis lecturer yang macm mane eh ?. Sempoi ,rajin Pemalas, Berlagak, Senyap or Samseng .hehe.Tp lec Ak nih len sket. Die jenis ske menyumpah. Everytime budak2 tend to make mistake kecik je, die Straight Cakap, kompem U fail. Hoho..Staight forward.Ak respek betul dengan kejujuran lecturer nih hinggakan budak 2 pon bley  down la katakan.haha.Satu gik, Mmber ak nih, Umo die da jangkau 27 da, still de niat nak blaja. Punye kuat azam die 2 nak capai segulung ijazah nih.ALik -alik die wat silap kat class, Starigh u duduk la cni smpai umo u 30 lebih.haha..Lagik nak nangis diwatnye.aCtually die juz niat melawak, Sumtimes people did'nt noticed yang die serba sedikit melukakan hati orang di sekeliling die. So Be awared dengan setiap patah perkataan yang disebut.Perckapan kite mengambarkan Keperibadian kite sendiri kan2.

Tuesday, August 17, 2010

 BuZZ!

Actullay dis is my assigment tok dis sem nye subjek .Professional English. Ak diminta untuk  mencari dan memberi pendapat perihal yang berlaku di Gaza sekarang nih. Dan ak agak terkejut sebab bnyak bnda yg ak missed n x taw pape yang terjadi kat sedara kite sane.Seriesly guys dis is sumting dat harus jadik tatapan smue. Syukur Ya Ilahi, diberi tempat berlindung pada kite yg sempurna berbanding mereka di sane.Ini smue x de kene mengene dengan Religion. Is all Matter of Freedom and Pride.Ak amik inisiatif tok  share dengan korang..Peace (^_^)

Reflection On Gaza
I have never stopped hearing about our Brothers and sisters in Gaza. I hear it every day and sense the pain in my heart, with the cry of every mother or father that just lost a child or a child who were just lost a parent. The emotions is there but there are nothing that I can really do other than sending my pray for the sake of their safety and happiness. I have noticed that, people from all around the world are sharing their best intention on sharing their sympathy, and anger to what is happening. I had never underestimated the power of human spirit to survive.Gaza is a small country trip of land 27 miles long and 6 miles wide. With on and half fifth of populated place on earth .Meanwhile two thirds of the people population holds refugee status and comprises the victims and their descendent of previous acts of Israeli aggression.The children of Gaza are the ones who suffer most,and shortage of medicines is not the worst things to affect the children these days. During the Israeli assault on Gaza, bombs and white phosphorus were dropped on Palestinian. The land is now full with uranium and become decease for the people of Gaza.So what action can we do to help the Muslims in Gaza? Actually a lot of things we do to help our brothers in there. In terms of our military is far behind when compared to the small country of Israel. But with the help of the form of food, materials and medical is enough to show we are very concerned about them. This issue going on with Gaza actually has nothing to do with religion. It is always matters of freedom and pride they were fighting for.But above all we are inspired by the people of Gaza whose courage, love and joy in welcoming us, even in the midst of such suffering gives us all hope. They represent the very best of humanity and we are all privileged to be given the opportunity to support them in their independents and freedom.

Monday, August 16, 2010

ComelnyeBudakNih!


Sekali pandang nak cubit kuat2 pon x smpai atikan.Tp ade orag yg snggup bunuh anak dorang ?.Ape la salah budak kecik nih smue smpai nak bukak mata pon x smpat.MasyaAlllah.Be thankful Allah da bagi rezeki, mybe sebagai Petunjuk bagi mereka yg Terlanjur suda ngan pasangan masing2.Dari c 2 melatih mereka Bertanggungjawab, Bertindak atas kesalahan sendiri.Tp mereka lagi malu untuk mengadap masyrakat daripada menghadap Allah.Have Mercy for those who seek 4 sympathy.Dun double ur mistake ,Treat them as a guidance 4 u.
SusaSenang
KusutHati

Hati org jangan diwat main-main .

Coz bnda itu kan kekal smpai bile-bile. 
 
Mase Je mampu tok tenangkan hati nih.

If There is a way to 4Get 

Plez ,show me The way

I try 2 save what has been ours for 4 years

Tapi ak x ley wat smue 2 sorang2.

I Need u

Where R u ?


Ditaip Dengan cemerlang oleh
A.Amad Said Bin Azahar
Pustakawan Negara

TipsBangunDanTido  
dengan Senang Hatinye

WatLaKaluBley
Segera setelah kamu terbangun Tersenyumlah. 
Ini adalah Hari yang baru dengan banyak kemungkinan-kemungkinan baru. 
Hari ini kamu akan melakukan hal-hal baru dan Bertemu orang baru. 
Namun, untuk menerima semua ini kamu harus Ikhlas untuk itu.
Believe that good things will today.
Percayalah bahwa kamu berhak mendapatkan hal-hal yang baik.
Open your mind to the possibility of great blessings
Kamu dimaksudkan untuk menjadi bahagia
Setiap kali kamu bertemu dengan seseorang, 
Perlakukan mereka dengan kasih sayang dan kebaikan
Jika kamu ingin seseorang melakukan hal itu kepada dirimu.
Gunakan orang-orang sebagai cerminan dari dirimu sendiri. 
Perlakukan mereka sebagaimana kamu ingin diperlakukan.
Lakukan apa yang kamu rasa benar. 
Don't worry about being shy or showing your emotions. 
Biarkan orang tahu bagaimana perasaanmu. 
Be true to yourself and your feelings. Jujur terhadap diri sendiri dan perasaan Anda. Ingat 
Dua puluh tahun dari sekarang kamu akan lebih kecewa  
Oleh hal-hal yang tidak kamu lakukan daripada yang telah kamu lakukan.
Setiap bagian dari harimu adalah Tempat baru yang belum pernah ada dirimu sebelumnya.
So cherish every moment. 
Nikmati Membaca koran pagi dan saat teduh dengan kekasihmu. 
Tindakan kebaikan sekecil apapun itu pasti akan mengubah dunia
Berusaha bersikap baik dengan rekan kerjamu kecuali kalau kamu yang terbaik dari yang terbaik.
Setiap hari sebelum tidur malam, ingat apa yang harus kamu syukuri. 
Pikirkan semua hal-hal besar yang terjadi pada dirimu dan orang-orang di sekitarmu.
Take is as PanduanHidup

Sunday, August 15, 2010

Danau Kota

  BileBoring. 

Ak smpai da x taw nak tulis pe kat blog nih so ak upload gmbo ak g chill.Satu ari suntuk dok uma x wat pape.Masing2 dok nengok tv jek, alik2 ~~~
Smue: boring2..da petak da nih ,jom kuar mnum
Heqal : bley2, jom minum danau 
smue : kepale ko, nak minum je kot,x kan sampai sane
Heqal : sekali skale,atleast korang da taw jalan pasnih
smue : okay..
maple : order ?
ak : teh 0 ais
( yang len ak x ingat pe ntah)
Heqal : mat , order syisha !
ak : Atas ko ?
Heqal : Ye ar..
Semua : Cntik ar qal..ini macam ar..
ak : bro ,syisha perisa pe ade
ak : Vanilla ade ?kasik satu plus mint k
maple : ade
maple : bang ,de order syisha td?(da smpai)
Heqal : ade2, bape bang ??
Burzzzzzzz......Ujan turun tiba2!!(renyai2)
Heqal: wei minum cepat2 ar trus grak.
smue : syisha ??
                     
                
                 



Saturday, August 14, 2010

6.30 pm

Ari nih bagun je da kol 4
Perut nih da mule berkeroncong hip hop da nih
3 jam agik wei nak berbuka.
Fuh,seriesly dis time ak mmg akan menuruti nafsu ak mencekik makanan nih.
Bajet x jadi maslh, perutku harus diutamakan
Sahur td makan nasi goreng bese je kat kedai depan 2
da la x shedap, air pon manis!
Astagha!! hopefully berbuka nih x jd pape mslh plak.
(^_^)
Out, pegi Bazar!

Zee Avi - Honey Bee

video

  • Sun rays come down as seen when they hit the ground 
  • Children spinning around till they fall down down down.
  • I wait for you 
  •  it's been two hours now
  • You're still somewhere in town 
  •  Your dinners getting cold
  • I rest my case you are always this late 
  • And you know how much I hate waiting around 'round 'round
  • Bitter heart, bitter heart tries to keep it all inside,
  • Bitter heart, bitter heart shadows will help you try to hide
  •  Bitter heart,
  • My bitter heart is gettin' just a little fragile 
  • ,Bitter heart, bitter heart of mine. 
  • And then you come and tell me the same reason as you did yesterday
  • So tell me whats her name.
  • Doo doo da dum, doo doo da dum
  • doo doo doo doo doo doo da da dum dum, 
  • da da da da dum, da da da da dum, da da da da dum 
  • .Bitter heart, bitter heart 
  • tries to keep it all inside 
  • Bitter heart, bitter heart shadows will help you try to hide 
  • Bitter heart, my bitter heart is just getting a little fragile
  •  Bitter heart, bitter heart of mine, of mine, of mine, of mine, of mine, of   mine.
Not Again
This is the scond time ak miss class pn.ziany. 
 Mane x nye, class die alik2 transfer ke ari sabtu.
Sape yg nak g wei.
.Niat 2 mmg da ade da, nak wat 2 mmg susa.
Ari ni bgun2 je da kol 4 ptg. 
Masyaaalah, bulan pose nih tdo je ak memanjang,
ak pon x taw nape, 
Mybe ak mlas nak pkir mslh2 sngat, 
Bek p tdo kan
(^_^)

Friday, August 13, 2010

WHY La.

Saturday suppose to to be holiday.
Inikan Lecture ak bley ade mood nak wat class on sabtu plak.
Series mmg spoiled abis la 
Kol 10 pagi lak 2. 
Miss : ok guys, we are having our lecture tommorw.
Then u all bley la balik kmpung awal sket menjelang raye nanti kan..
Budak2 smue da geleng pale da nih. 
Elok2 ak plan nak alik uma Berbuke nan fmly trus cancel plak 2.
Tension2

I hate when people called me RONALDO

from left : Muiz, Ronaldo , Pejal , Ikan , Azam
 
Ckap pasal sukan je, kepala ak x len x bukan mmg futsal jela.
2 je sukan yg mmpu ak men.
Dengan men futsal2 nih baru ak dapat relaks, chill ngan mmber2.
Smue mslah hilang buat sementara waktu jela, 
Habis men kusut alik kan
Tp seriusly guys, futsal really is my favourite,
Dari situ ak dapt gather kawn2 smue dari skolah dulu, 
kwn2 kolej smue
Main 2 x dela gempak mane ,
Tp slalu org ckp
Ronaldo is acually copying my style
.(^_^)

KEJE VS STUDY
Kenape nak kene blaja lelame eh 
Padahal orang len bley je dapat keje gempak2 biapun guna spm kot
Alik2 gaji dorang beribu gak
Graduan2 baru abis blaja pon belum tentu dapat keje yang dorang nak
  Ini satu bnda yang banyak wat orang ramai kusut pale
  Ramai orang pkir peluang pekerjaan dorang 
Semakin tipis apabila umur dorang semakin meningkat. 
Memandangkan kehendak kita semakin bertambah
  And kos hidup plak makin lame makin tinggi.
Korang da abis struggle  nak dapatkan impian korang
tp 
ckup ke ?

Wednesday, August 11, 2010

Menghitung Hari

Ramai org cakap bile kite sayang seseorang dengan sepenuh hati kite.Kite akan dapat balasan kasih sayang yang setimpal dengan ape yang telah kite lakukan.Tapi aku susah nak percaya smue 2,aku tidak percaya wujud lagi "Kesetian" dalam perhubungan zaman ini.
Kesilapan banyak mengajar ak untuk berfikir secara rasional bile berkaitan dengan isu2 seperti ini.Ak terlalu yakin akan sesuatu yang belum pasti menjadi milik ak.Seterusnya memakan diri ak sendiri.
Bila dekat aku disayangi,bile jauh ak diingati.Namun ade sahaja manusia yang dengki akan kebabagian yang penat ak kumpul selame ini.Aku x pernah menyalahkan si dia,namun sedih mengenang nasib yang menimpa diri ak.Ak x pernah berdendam dengan sesiapa, lagikan melukakan hati orang lain.4 tahun seakan sia-sia.Semuanye dah terjadi,Sesetengah perkara memang ditakdirkan untuk terjadi,cuma kata hati menidakkan segala perkara buruk supaya dihindari.Kalu bukan aku sendiri yang bangun, siapa lagi yang mahu menolong bila ak jatuh.Ini Semua Hikmah
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...