Link Exchanged

Saturday, December 25, 2010

Antara Dua Darjat

                   Kurang Bijak Katenye
TERTEKAN...Nurul buntu apabila dipaksa berpisah dengan suami.
Nurul buntu apabila dipaksa berpisah dengan suami

.

JOHOR BAHRU: Umpama filem Tan Sri P Ramlee ‘Antara Dua Darjat’, seorang bapa didakwa cuba memisahkan perkahwinan anak perempuannya yang bergelar ustazah disebabkan enggan menerima menantu yang berkelulusan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM).
Lantaran tidak merestui perkahwinan itu, mangsa yang mahu dikenali sebagai Nurul mendakwa bapanya memaksa dia membuat laporan polis mengatakan suaminya memukau, memukul serta mengancam nyawanya.

Terbaru, kata Nurul, bapanya membuat permohonan kepada Jabatan Pelajaran supaya dia ditukar mengajar di sekolah lain ajar dia berjauhan dengan suaminya. Menurut Nurul, dia berkawan dengan suaminya selama enam tahun sebelum mengambil keputusan kahwin lari di Thailand kerana keluarga terutama ayah tidak menerima calon pilihan hatinya sebagai menantu.

Sejak itu saya dibuang keluarga apabila SMS dan panggilan telefon saya tidak dibalas. Masalah makin teruk apabila ayah mencampuri urusan rumah tangga dan mengadu perkara tidak elok kepada pengetua sekolah tempat saya mengajar.
Saya ingatkan campur tangan pihak sekolah membantu meleraikan kekusutan itu, tetapi menjadi lebih teruk apabila ada kakitangan sekolah menjadi sebagai mata dan telinga melaporkan kepada keluarga mengenai tindak tanduk saya.
Saya pernah dihalang daripada berjumpa suami selama sebulan dan ayah memaksa saya membaca nota mendakwa suami memukau, memukul dan mengancam keselamatan saya ketika berada di balai polis,” katanya.

Kata Nurul, bapanya menolak hasrat mereka berkahwin disebabkan perbezaan latar belakang pendidikan suami yang memiliki STPM sedangkan dia berkelulusan ijazah dari Universiti Al-Azhar, Mesir.

Hubungan kami ditolak kerana saya anak sulung dan bapa berharap saya bertemu jodoh dengan pilihan hati mereka berbanding suami yang mempunyai STPM dan bekerja sendiri,” katanya.

Suaminya yang mahu dikenali sebagai Daim berkata, walaupun mendapat tentangan keras daripada bapa mentua, dia berusaha mencari jalan perdamaian, namun dibalas dengan cubaan memisahkannya dengan isteri.
“Bapa mentua pernah memfailkan perintah kami berpisah di mahkamah syariah berdasarkan laporan polis yang kononnya dibuat oleh isteri sebelum ini.

Saya mengambil keputusan mendaftarkan perkahwinan secara sah di Mahkamah Tinggi Syariah Johor sebelum perintah mahkamah sama menyatakan perkahwinan kami sah pada 30 November 2010,” katanya.
Saya dan keluarga sanggup datang ke rumah mentua tetapi kedatangan kami tidak disambut kerana mereka enggan membuka pintu rumah,” katanya.

Daim berkata, usaha memisahkan mereka tidak setakat itu saja apabila bapa mentuanya turut memohon pertukaran tempat mengajar isterinya ke sebuah sekolah di utara Semenanjung.

Berbekalkan lima laporan polis berkenaan bapa mentua melakukan permohonan pemindahan isteri untuk bertugas di Pulau Pinang dan bertemu dengan pelbagai pihak mencapai hajatnya.

Saya menghantar surat kepada Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan (NUTP), Kementerian Pelajaran di Putrajaya serta permohonan secara on-line di laman web kementerian bagi membatalkan pertukaran terbabit.

Namun, permohonan itu ditolak dengan surat mengarahkan isteri saya mendaftarkan diri di negeri itu pada 1 Januari 2011.

Kini, kami buntu dan tidak tahu ke mana lagi tempat mengadu. Kami tertekan dengan masalah ini,” katanya

Tuesday, December 7, 2010

RIchie rich


Carlos Slim Helu
-53.5 billion-
Bill Gate
-53 billion-









Alangkah indahnye jika kita lahir berlatar belakangkan keluarga yang sangat kaya. Tapi tak akan kite hndak menyalahkan ibu yang mengandung kan.Tapi disini ingin dinyatakan carta manusia yang terkaya didunia. Adakah mereka kaya kerana sememangnye mereka kaya ?. Tapi mereka ini kaya kerana idea mereka yang terlebih dahulu ditunaskan lalu diguna pakai oleh masyarakat kita pada masa kini. Bill gate kini menduduki tangga yang kedua didahului oleh Carlos Slim Helu pemilik syarikat telecom yang telah diusahakan semenjak 1990 lagi..

Senyum je diorang kang , tapi dalam kepala masing- masing bnyk masalah tu (^_^)

Thursday, December 2, 2010

SyokSendiri.ORG


(-_-")   Zassss!!..Entry kali ini ditujukan khas bagi mereka yang romantis-romantis dan tangkap cintan .Bile terbace sahaja entry ini jangan disangka aku bermasalah, tapi sekadar membuang tidur ak sebab sememangnye ak tak boleh lelap dan tak ade keje lain.Jadi jangan disangka ada kene mengene dengan kehidupan aku paham..

(o_0)?  Rakan-rakan dan taulan sekalian, Anda sedarkah bahawa dunia ini boolat..Mesti korang masih tak tahu kan. haha menandakan IQ korang dibawah paras paranormal...

(-_-)!!   Perhatian , sedia maklum adakah tahun 2011 memberi apa-apa makna kepada anda . Bagi aku, sememangnya sangat-sangat bermakna .Kerana 2010 bnyak menduga kesabaran aku. Satu persatu masalah sentiasa datang. Alhamdulillah, setiap persatu ak mampu hadapi dengan tenang. Mudah-mudahan 2011 dimurahkan lagi rezeki ...


Tuesday, November 30, 2010


Di Taip dengan jayanya oleh
A.Amat Said
post ngarut2


Wednesday, November 24, 2010

Rez'qi

RezekiSapeTahu

Bile disebut sahaja rezeki , sememangnya adalah ketentuan ilahi. Kita x kan tahu samaada rezeki nanti melimpah ruah ataupun sekadar cukup untuk menjalankan kehidupan normal dan melepas daripada menikmati kemewahan duniawi ini. 

Tapi yang hendak dijadikan ceritanya ,mak aku bilang rezeki ak sememangnye liat, Terpulang samaada ko kuat ke tidak nak menghadap semua ni .Andai kata ko mampu, insyaallah Tuhan bagi pulangan yang  setimpal dengan kesabaran yang kau lemparkan. Betul2 mendalam ayat mak aku nih, smpaikan ak x henti2 memikirkan perkara yang seterusnya.Memikirkan aku yang masih dalam status pelajar kolej dan masih lagi menunggu untuk mendapatkan pinjaman daripada pihak kerajaa n untuk menampung pembelajaran aku. Haruskah ak mencari kerja ataupun mencapai impian ? 

Semestinye ak berkeinginan untuk mendapatkan kerja yang kukuh dan memiliki aset2 ku tersendiri. Tapi bolehkah ak bersabar ? sedangkan rakan-rakanku kini sudahpun berkerjaya dan mampu untuk memandu kereta mereka sendiri walaupun kereta "SecondHand". Aku sentiasa diberi pilihan , keluarga aku sememangnye tidak pernah memaksa aku melakukan perkara yang aku tak ingini.

Aku nekad bersabar, berfikir diparas normal , bertindak atas arahan kewarasan akal. Rezeki mereka barangkali datang menyingah lebih awal, dan ak barangkali berada didlam senarai menunggu. Aku tidak pernah ragu2 diatas layanan yang Allah berikan pada umatnya , ak percaya setiap usaha yang dilakukan dengan ikhlas akan dijadikan sandaran kejayaan mereka akan datang. Manakan Rezeki bisa jatuh dari langit kalu sendiri tidak pernah berusaha .

Perempuan, kami tahu kamu mahukan seseorang yang mampu untuk memberikan kasih sayang ,menjaga dan menyara hidup kamu. Tapi Harus kamu sedar ,jangan sesekali kamu lupuskan senyuman kamu sehingga luntur semngat kami untukmu, jangan kau pudarkan senyumanmu sehingga kami hilang kepercayaan kepadamu, dan jangan sesekali dikau berpaling senyuman mu kepadaku andai ak melakukan sekecil2 kesilapan didalam membentuk kehidupanku untuk kamu.Kerna senyumanmu adalah segala-gala bagi kami. Andai kemewahan yang kamu pinta buat masa ini ,mmg jauh sekali untuk dikabulkan.Terlalu bnyak lagi untuk dikejar dan terlalu banyak lagi untuk kami kecapi. Kerana hanya pada kamu yang setia akan kami curahkan segala-galanya kelak bila kami berjaya. 


Bagi yang sedang bekerja, cemburu dengan orang yang berjawatan lebih tinggi dan mempunyai kelulusan yang juga lebih tinggi, bagi yang sedang belajar cemburu dengan orang yang sudahpun bekerja kerna sudah mempunyai pendapatan sendiri, bagi yang lepasan graduan diploma pening memikirkan samaada mahu bekerja ataupun terus belajar ?. Bagi menggangur pula sakit kepale memikirkan kerja yang tak pernah lekat tiap kali interview, rezeki korang pon liat gak ke
(-_-")?.


Sedar atau tidak, kehidupan seorang manusia di’Malaysia secara amnya telah dirancang sejak kecil sehinggalah mereka keluar sebagai graduan. Kita di’suruh untuk masuk tadika, sekolah rendah, sekolah menengah, kolej matrikulasi atau STPM, kemudian sebagai destinasi terakhir, universiti. Sekurang-kurang’nya, 23 tahun hidup kita di’atur oleh sistem masyarakat yang mahukan seseorang itu mempunyai kelayakan yang baik. Tiada apa yang salah dengan sistem ini kerana aku sendiri lalui semua’nya dan masih hidup & bernafas hebat.


Dan, apabila tiba masa kita melangkah keluar, kita sebenarnya harus mengatur hidup sendiri & tidak lagi bergantung kepada tuntutan sosial yang mahukan kita bergaji besar & berjawatan tinggi. Pemikiran yang di’tanam ke’dalam masyarakat hari ini sangat dasyat. Jika kau tidak mempunyai pekerjaan yang bergaji tinggi, kau tergolong dalam kalangan mereka yang tidak berjaya. Kita kena ubah.






2Alam Sensasi


2Alam pecah panggung?

Akhirnya, filem 2 alam yang diwar-warkan bakal pecah panggung akan ditayangkan di 85 buah pawagam di Malaysia setelah 2 kali tertangguh. Terlampau bnyak kritikan pedas yang diberikan oleh wartawan dan pengkritik bertauliah negara kite nih dan juga di laman blog, ada yang kata terlalu banyak adegan atas katil dan dialog lucah, dan tak kurang pula yang mengatakan filem ni hanya membuang duit penonton. 


Yang paling mengejutkan adalah sasaran bagi keuntungan filem ini adalah 40 juta. Gile banyak 2 ,sedangkan kutipan untuk box Office film hollywood pun baru sahaja mencecah 28 juta!. Tapi walau macam manepon ak still respek dengan Dr sebab berani tanggung risiko jauh camnih. Maybe kontroversi kehadiran filem ini yg terlampau digempar2 kan adalah taktik die untuk menarik ramai lagi penonton menyaksikan filem die.
kalu ditanya la orang ramai samaada berbaloi ke follow cite nih .? bagi ak tunggu taun depan jela kuar tv nanti (-_-") jangan tanye kenape ,Bagi korang yang da tengok filem nih amacam ?

Monday, November 22, 2010

Going Wild




   Sunway Pyramid

HElo peep..Today merupakan hari yang paling gmbira wat ak.Kenape? becoz ak berpeluang untuk spend mase dengan orang yang btol2 ak syang.Ak sebenarnye da lame simpan hajat nak pergi Ice Skating nih, Bukan g Haji k (-_-") Syukur diperkenan juga hajat ak bile adik2 niza pon teringin sngat nak try IceSkating nih..Kebetulan Beyya datang bercuti kat mlake dengan akak2 die. kitorang juz make it happening sket..Hope Abang x hampakan korang k..
P/s : Kaklong nape nampak da naik badan je eh...HuH Lyn jgn gelak2 sngat lyn nye berat pon da nak same nan kak long nih..


From Left : Beyya, Niza ,Hazzlyn


Kanak-kanak Riang



Peace


Sape Brani Usik !?


Niza Cumey (-_-")
Tiap-tiap kali ak singgah ke bandar sunway nih, ak x pernah missed tengok orang ramai main ice skating nih. Kitorang sebagai penonton yang setia nih, jadi tukang gelak je la..haha tp kali nih baru ak paham camne rasenye digelakkan balik..haha Trust me ,Ice skating isn't easy as it looks guys 

ChubbyNChibby
Wish Us Happiness

I always believe dat patience would always drive you to a happniess. Orang lamo oyak, Biar berpuluh-puluh kali pun kite berpisah, tapi bile dsebut atas nama jodoh, mmg x kan lari kemana-mana. Cuma Bergantung samaada  kite bersedia untuk memaafi seseorang ataupun dimaafi. Then everything will goes to normal as always.
Smue orang nak bahagia kan ?. Tapi Semua orang nak merasa susa ?...Its hard to find sumone who willing to share the same burden n happiness that you've been through. Because if everthing turns out to be easy n not so dificult to get, it makes people less appreciate with what has been given to you. Remember (6_6)



Friday, November 19, 2010



Perempuan ini sebenarnya seakan-akan cokelat.Ianya cantik, manis,dan sedap.Bergantung kepada setiap individu bagi mereka yang fanatik n minat dengan cokelat mereka akan trus meminatinya smpai bila2.bagi mereka yang tidak, mereka akan trus menghindarinya.Tp ade sesetengah individu pula yang jenis menghargai setiap makanan ,mereka akan terus menghargainya .

Boleh anda bayangkan jika. Cokelat yang cantik ,malahan mahal.Jatuh di tengah lantai.balutannya masih kemas , sedap lagi mata memandang.setiap mereka yang melintas pasti tanpa segan silu mengutipnya

Cuba anda bayangkan jika Cokelat yang sememangnya mahal, malahan sedap Jatuh di dasar lantai, akan tetapi  balutannya kian hancur mencium lantai.Orang ramai pasti akan mengendahkan kehadiran cokelat tersebut. biarpun mereka merupakan pengemar cokelat. Akan Tetapi, Bagi mereka yang menghargai Makanan.Mereka bingkas bagun kutip lalu membersihkan sisa2 yang masih boleh dimakan lagi.Disinilah Perbezaan diantara minat,suka,fanatik, dan menghargai sesuatu perkara.


Thursday, November 11, 2010

Halo peeps! One word for today " Happy

why am i so hepy ?

 Becoz ari ni adalah paper ak yang terakhir 

GudbyeExam






MyBad

Happy ? baru je entry ini diedit x sampai sejam. Ak dapat panggilan dari Kekasih hati (-_-") Panggilan dimana sepatutnye Hepy turn jadi Unhappy. Tak Sempat nak shared pe yg menarik hari ni..Anyway.biar macamana susa pon untuk mengalah, ak cekalkan diri nih. Dia insan lemah, bisa dimanjakan. Tapi bila ak cuba menjadi air dia berubah menjadi api, Setiap percakapan ak dipersoalkan , ak terkedu kejap pkirkan pe sebenarnya salah ak ?. Aku diamkan diri, daripada berlanjutan menjadi lebih berat. Sorry is the least i could say if i already hurt your feeling.



Paper pagi ni ak bley cakap la ,Even paper tu tough gile , namun ak masih lagi boleh jawab dengan keadan senyum wei..(-_-") senyum bukan sebab senang sngat tp sebenar-benarnye la hati ak asyik terpkir cuti2 aje. Awek duduk meja bersebelahan nan ak smpai baring2 atas meja smbil memandang ak, mybe die ingat ak nih terlampau Genius/nerd n kebarangkalian Wedding pon wat kat Perpustakaan Negara (-_-")

Betol ke orang ckap kalu kite sentiasa hepy n x pernah ade masalah bukanlah satu kehidupan ?. Itu la persoalan2 yang sentiasa bermain kat kepala ak nih. Wujud ke manusia cam 2 kat zaman skang nih , "Orang gile" barangkali .Tapi Manusia nih mmg jenis pelupe, n tend to make mistakes. Even mati idup smula pon blum tentu kekal perubahan die Kearah yang lebih baik. Because noting is imposible nowadays , n percayala  masalah korang bukan yang terbesar, tapi akan sentiasa ade masalah lagi besar dari 2. Sebesar2 dugaan Allah ,Kecil tapak tangan yang menadah.

Zombie Takes Exam


Entry nih khas kepada para-para zombie yg liat nak tido smata-mata untuk menjawab Final Exmination dis season.InfluenzaFinal0310 ini telah merebak dengan cepat sehinggakan ramai manusia yg pemalas jga berjangkit dengan penyakit ini disebabkan rase takut untuk menghadapi Final Exam ni. Ak ke korang ? (-_-") 

Exam kali ni mmg betol2 mencabar kredibiliti sebagai student yg x berape cemerlang. 5 Paper in a week , mmg nak buat ak bnci nengok kertas agi da pasnih.Tapi insyallah dengan pertolongan rakan2 ku yg still tegar mengulangkaji ,ak pon turut serta ("-") Tapi nak x nak ,ak pasrah jela nan result bagi dis sem berbanding dengan yg sebelumnya. Kene la dengan usaha ak yg x seberapa ni ye.

Tapi ak de story nak shared ngan korang, once ak masuk je ExamHall , Ade sorang brother nih. duduk sebelah je dengan meja ak. Muke mmg da ade cop Ulat buku (-_-") .40minute je beb jawab paper 2, Dah la susa tp die tenang je angkat tangan mintak kebenaran nak hantar paper. Bile Lecturer datang je tanye " u da siap? x nak cube wat lagi da?" dengan beranggapan bahawa bro nih da pasrah nan jawapan die. Tapi ini buat pertama kali dalam hidup ak dengar statement ni  "Saya da tak taw nak tambah markah kat mana-mana bahagian lagi , Hopefully smue betol la" (-_-") dengan mimik muke yg serius. Lecturer terkedu ,then " orite then ,u can go now" . Dalam hati ak plak " Celaka btol, nape la ko kuar awal ! baru nak mintak tolong" (-_-") 

Respek Sama Lu

Friday, November 5, 2010





MukaBuku or Facebook yang kini menjadi kegilaan ramai, Bermula dari zaman friendster beralih ke myspace smpai la ke MukaBuku ini.Facebook telah membuatkan orang ramai menjadi gile, dan orang menjadi gile disebbkan facebook, btol?

Kite dapat kelaskan penguna facebook :
  • Penguna TEGAR
  • Penguna Kurang TEGAR

RaTeUrSelF

Actually ak sendiri pon baru 3 tahun join Mukabuku ni n ak da mula prasan simptom2 kegilaan in me n ak ingin shared dengan korang before ak Pstttt..Jangan ingat ak je yg mengalami simptom2 nih, check betol2 mane la taw korang or skeliling ko da pon join da club..haha

  • Tkde info baru,logout,2 minit login blk,mane taw ade kan
  • Kemurungan  pabila xde orang yang sudi anta msge
  • Tunggu smpai lebam,or singgah page orang len kaco
  • Nmpak Awek/Laki menarik, trus Add
  • Mkan/minum pon xsmpat,tkut awek/laki 2 lari
  • Punggung x cecah kusi dah..khusyuk
  • skrin n kple dekat sngat da mcm tengok 3d movie da..
  • Gosip2 kat Fb smpai putus kawan
  • tunggu smpai TNB BLackout baru PC OFF

P/s : if simptom2 diatas mewakili diri korang, bwk2 la berubat ye


Simptom2 diatas nih mmg wujud n ak bley bagi beberapa reason kat korang kenape people nowaday would take facebook bukan sekadar laman web tp salah satu daripada kehidupan mereka. Anda Sudah Ketagih dengan FACEBOOK???



  • Anda check account lebih daripada sekali untuk setiap jam?
  • Perhubungan korang dengan kekasih anda hanya rasmi bile facebook yg istiharkan?
  • Korang ade beberapa kawan yang kebanyakannya x kenal berbanding dengan kwn sebenar?
  • Anda slah seorang penguna chatbox daripada beratus2 kwn?
  • "Poke" in real terms x wujud lagi, ia bukan sesuatu fizikal contact bile FB wujud?.Anda ingat complain kat group fb ari2 would bring any changed?
  • Privacy? camne die ley taw i kutuk die ? hu3
  • Anda join site mengatakan "Anda ketagih dengan Facebook" ? dats weird













Thursday, November 4, 2010

-NoEffort-
-NoReward-


at corridor
Hari ini merupakan hari yng agak malang wat ak kenape? sbb ak kene wat lab test and sudah semestinye ade markah tok lab yang bagus kan.So di pendekkan cerita, pengetahuan ak tok lab ni adalah zero, and ak x taw bape marks die bg kat ak ?semestinye padan dengan usaha ak yang x seberapa nih. Bile ak jejak je lab, ak da risau bukan men, arahan smue ak ikut smpai la abis test 2. Ntah pe yg die angguk2 , geleng2 nengok hasil kerja ak wat ak jadik pening. In the end ak orang yg terawal kuar..haha mybe the rest wat yg terbaik kot, ak da x taw nak tmbah markah camne lagi da..da nasib~~

This picture was taken at 7.15pm
it should be no staff working rite
now?See closely guys. I dont
remember seing a woman that time
GaGaGaGaGaGaGa


  Friggin Wednesday


      Sesudah hampir  2 semester, baru ku tahu terdapatnye
       sungai yang x berapa nak indah ni dekat nan uma sewe 
     aku. Konspirasi minda yang sudah separuh gile duduk 
       d uma x watpape membuatkankami menganas di Sungai
    Rumput yang rumput die tang mana ak pon x taw



Amat - mamau - Iftikhar - Shapik - -Heqal

Geng-geng Lubuk Tupah yang seringkali menganas 



Ok...1 2 3 4  kaki skodeng






Tuesday, November 2, 2010

Almost



The Lost
Saban hari ak mencari dikau namun tidak jua ku jumpa
sban hari ak menderita Tido x lena,makan x kenyang
mimpi x basah,murung sentiasa akhirnya ketemu jua dikau wahai

"SimCardCelcOmku"

haha ,no ni da berkurun ak gune so bile terhilang maka 
mmg satu kehilangan yang teramat besa bagi ak coz so many 
contacts no dlm sim 2 n mmg penting n dis no really is 
nostalgic 4 me..won't let it happen again.



Exam
Starting on 8hb ak da start final exam. Preparation for this sem
 totally ZerOExpectation 2 x de kot.Kecewe? sket jela coz ak
 mmg x push sem nih.bnyk sngat bnda ak tempuh.Terpksa ringankan sket beban
x mampu nak tanggung da


AkAdalah Aku
Guys ,ak taw ko mmg setiakawan smpai mati.tp masing ada cara
masing.Ak x nak dicop sorang yang xde pendirian .Coz 
falsafah ak skang yng bwak ak sehingga kini, jika ak sentiasa mnjadi 
"lalang" smpai bila2 ak x kan kemana. Hope y'all understand ak taw 
die pernah kecewekan ak  tp xbermaksud ak harus melayan
die dengan teruk. Ak ada cara tersendiri. People treat u nice when u treat them alike.ak juz ingin die phm only one thing


"bersaba syg,nescaye kau akn dpat lebih hasil berkat kesabaran"







Wednesday, October 20, 2010



Teman
Kehidupan dimulakan dengan perkahwinan, Perkahwinan disertakan dengan Perasaan Sayang.Sayang datangnye dari Teman

Teman bermula dari hati yang memerlukan seseorang untuk berkongsi.Cinta Biarlah satu , teman biarlah Beribu, asalkan hati ini sentiasa terhibur.Temanlah segala-galanya, pengubat segala duka di ati dikala susa mahupun senang tanpa menghiraukan perihal sendiri.

Bermula dari teman kita dari bangku sekolah  lagi. Waktu dimana kita berbasikal ke sekolah , bermain bola dikala senja, sama-sama ponteng sekolah semata kejarkan cyberCafe n Macam-macam lagi.Namun apabila usia kian meningkat, Keinginan semakin membuak, kadang-kadang kite lupe akan si teman yang pernah menemani kita dahulu.Kita leka dibuai dengan cinta monyet yang belum lagi pasti akan kesudahannya,Leka dengan teman-teman yang baru, leka dengan impian di ati yang sentiasa inginkan kesempurnaan dlam kehidupan.

Bila diimbas kembali kenangan-kenangan silam,kadang-kadang kita akan tersenyum mahupun menitiskan airmata disebabkan kenangan yang pernah kita cipta bersama teman.Kenangan yang x mungkin dapat kita "Rewind" kembali melainkan sekadar beringat.

Memangla x berjumpa dengan teman x semestinya kita lupe. Tapi atleast kita still contact dorang juzz to make sure that bilangan teman kite tidak semakin berkurangan.Sebab ak percaya satu hari nanti,tiada orang melainkan teman yang dengan ikhlas mengulur tangan memberi bantuan apabila kita dewasa kelak.

Diakhir sekali,pabila melangkah kealam perkahwinan, Maka terimalah teman itu seada-adanya,kerna hanya dia sahaja yang akan menemani kita dikala susa mahupun senang sehinggalah kita tempuhi idup tua kite dan mati di pangku Teman

Friday, October 15, 2010





"Al-Kisah"

So sweet tengok die pakai bju kurung
dari jauh mmg kelihatan lmbut,ayu, sopan

  introduce ourself kat class
kebetulan, ak dan die was meant to introduce to each other

dari situ ,kami berkenalan
susa senang kami kongsi bersama

tahun bergilir ganti
perasaan sayang semakin menebal

we always argued on something yang x releven lgsung.
but, of course gado sbb syang

mybe we've known 4  too long
die mule bertukar aliran

smuenya berlaku dengan pantas
4 taun bagaikan 4 bulan.

kepercayaan semakin menipis
kelamaan hilang 

she's back with new promises
"Die Seakan Baru"

ak mmg dilahirkan untuk mencintai die
ak sambut dengan ikhlas tanpa ragu

kembalikanlah kepercayaan ku Ya Allah
make me forget the past

kuatkah die untuk setia
tepis segala yang pernah diimpikannya

 sbesar2 dugaan Allah
sekecil ini x mampu ku tadah

ak berbalik pada kelebihanku.
"bersabar"
kebahagian hanya untuk orang yang bersabar



.

Tuesday, October 12, 2010


What Comes Around 
Goes Around

Hebat sungguh permainan yang tuhan sediakan untuk setiap umat yang sentiasa mengingatinya .Setiap keindahan yang Allah berikan ade pengorbanannya.Setiap kesabaran yang di lahirkan ikhlas dari hati yang tulus mampu membangunkan bala tentera tuhan untuk membantu umatnye yang berada dalam kesusahan, Dan disetiap kesalahan yang dilakukan, Allah balas dengan balasan yang setimpal dengan amalan yang disumbgkannya.Syukur Ya Allah, ko perdengarkan doaku sebelum ini. Mohon diberkati 


Ya Allah Ya Tuhan Ku
Seandainya dia adalah jodoh ku Ya Allah
KAU bukakanlah hati dia Ya Allah untuk menerima ku Ya Allah
KAU dekatkanlah hati dia dengan hati ku Ya Allah

KAU permudahkanlah jodoh ku dengan dia Ya Allah
serta KAU satukanlah kami Ya Allah dalam satu ikatan suci Ya Allah
Iaitu ikatan halal dan suci disisi mu Ya Allah

Ya Allah, Ya Rahman,Ya Rahim

Seandainya dia bukan jodohku Ya Allah 
KAU kurniakanlah pada ku ketenangan dalam menerima ketentuan yang telah

KAU tetapkan untuk diri ku diatas muka bumi ini Ya Allah
Dan aku mohon pada MU Ya Allah
KAU pertemukanlah aku dengan insan yang benar-benar ikhlas
Boleh menerima ku dengan seadanya aku Ya Allah

Taat akan perintah MU Ya Allah
Serta mampu untuk membimbing keluarga
Yang bakal bersatu nanti ke jalan yang KAU redhai


AMIN......

....Sukar bagi ak untuk menerimanya kembali
Pedih untuk mengingati segala perbuatannya
Ak percaya segelintir sahaja yang mampu hadapi dugaan ini
Ak berharap kedatangannya kali ini merubah segalanya
Air matanya bukti keinsafan
Ak smbut dengan ikhlas...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...